Anton.

November 2018

Karinthië: de sunnyside van Oostenrijk

Het is en blijft een feit: aan de zuidzijde van de Alpen scoor je meer dagen met zon, ook midden in de winter. En juist dat gegeven en de gunstige prijzen maakt de skigebieden in Karinthië zo populair voor families. De skigebieden in deze deelstaat onderin Oostenrijk hebben gemiddeld 100 uren meer zon dan de skigebieden aan de noordzijde van de Alpen. En dat is tijdens je wintersportvakantie te merken. Zonovergoten pistes, een staalblauwe lucht en onder je ski’s genoeg sneeuw om te genieten. Want veel zonuren betekent gelukkig niet een gebrek aan sneeuw. Tijdens de stormen vanuit het zuiden valt het witte goed in grote hoeveelheden in een korte tijd, waarna de zon weer snel tevoorschijn komt. Een ander voordeel van de zuidelijke ligging is de afstand naar Italië en de Adriatische Zee. Dat zorgt voor een speciale culinaire ervaring, want het eten heeft hier de speciale Alpen-Adria-twist.

(c) Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Keuzestress
Met 31 skigebieden in één regio, alle begaanbaar met de zeer betaalbare TopSkiPass, is het best lastig waar te beginnen. We geven daarom een paar tips om keuzestress te voorkomen. Ben je op zoek naar behoorlijk wat pistekilometers, kies dan voor Bad Kleinkirchheim, Nassfeld of Gerlitzen. Is natuur belangrijk voor je, denk dan eens aan de Turracher Höhe, Innerkrems of Heiligenblut aan de voet van de Grossglockner. Wil je een aanrader voor families dichtbij in Karinthië dan is Katschberg de handigste optie.

(c) Kärnten Werbung, Tine Steinthaler

Toeren
Nieuw voor deze winter is de Nockberge-Trail die de vijf skibergen van Katschberg, Innerkrems, Turrach, Falkert en Bad Kleinkirchheim/St. Oswald verbindt. De trail is geschikt voor semi-getrainde toerskiërs die kennis van zaken hebben, maar geen hoogalpine passages tegen willen komen. Per etappe ben je zes uur onderweg en je kunt de route eenvoudiger maken door daar waar mogelijk gebruik te maken van de skiliften. Uniek zijn de overnachtingen, want in plaats van een bed in een zaal met stapelbedden, slaap je in een luxe (wellness)hotel met de bekende Alpen-Adria-keuken.

(c) Johannes Puch

Wellness
Dat een wintersportvakantie niet alleen uit sneeuwsporten bestaat is ook in Karinthië bekend. De regio biedt tal van ontspanningsmogelijkheden. Zo kun je naar het Badehaus aan de Millstätter See, waarbij je een prachtig uitzicht hebt over het meer, of naar de net gerenoveerde Therme St. Kathrein in Bad Kleinkirchheim, met de langste glijbaan van Karinthië.

(c) Kärnten Werbung, Franz Gerdl

Kortingskaart
Vanaf winter 2018-2019 is er de Winter Kärnten Card. Deze kaart geeft tal van kortingen op bergbanen, thermen, sneeuwschoenwandelingen, musea et cetera. Hij is verkrijgbaar voor meerdere dagen, waarbij de zevendaagse variant voor een skivakantie optimaal is. De kaart kost 39 euro voor volwassenen en 21 euro voor kinderen.