Anton.

November 2018

Hoogtepunt van plezier in Flachau

Houd je van skiën en wintersport, dan houd je van Flachau. Het dorp is zeer populair bij Nederlandse wintersporters en ligt in het hart van de Ski amadé. Het dorp ligt vlakbij de snelweg A10 en is zeer goed te bereiken. Met pistes voor alle niveaus, maar liefst drie skigebieden, het internationaal bekende snowpark, zes skischolen, talrijke skihutten en mooie accommodaties is Flachau de place to be! En dan hebben we het nog niet eens over de legendarische après-ski gehad. Hieronder nog meer redenen waarom Flachau misschien wel jouw bestemming voor de wintersport wordt komend seizoen.   

1) Het grote skigebied
In de Snow Space Salzburg - Flachau - Wagrain - St. Johann (zoals het skigebied van Flachau officieel heet) vind je brede en uitstekend geprepareerde pistes die skiërs van ieder niveau aan zullen spreken. De liften zijn modern en snel en als Koning Winter z'n gezicht even wat minder laat zien dan zorgen de vele sneeuwkanonnen er wel voor dat er uitstekend geskied kan worden. Daarnaast maakt Flachau deel uit van de Ski amadé, de grootste ski-alliantie van Oostenrijk met maar liefst 760 kilometer piste en 270 liften. Een van de hoogtepunten is de AUDI FIS nachtslalom voor dames die op de Hermann-Maier-World Cup piste gehouden wordt. 

2) Zauchensee: hotspot voor sportieve skiërs
Het skigebied skigebied bij Zauchensee is een prachtig skigebied voor sportieve skiërs en het is ook een insider's tip onder freeriders, die hier veel mooie hellingen met poedersneeuw zullen vinden. Ook zijn er hier een aantal nieuwe zaken, zoals de foto- en videocamera's die reageren op je liftpas en die automatisch jouw afdaling op de gevoelige plaat zetten. 

3) De Shuttleberg: perfect voor freestylers
De Shuttleberg is letterlijk een speeltuin voor freestylende skiërs en snowboarders. Tussen Flachauwinkl en Kleinarl ligt het internationaal vermaarde Absolut Park. Hier vind je een 160 meter lange superpijp met 5,6 meter hoge muren die door de profs en Europese nationale teams gebruikt als trainingsplek. Ook ligt er The Stash park dat ontwikkeld is in de geest van snowboardlegendes Jake Burton en Craig Kelly. Er liggen 80 houten obstakels in een gebied buiten de geprepareerde pistes. Ook ideaal voor beginners en kinderen!

4) De pistetip van Hermann Maier
Tweemaal Olympisch winnaar, driemaal wereldkampioen en viervoudig overall Wereldbeker-winnaar Hermann Maier is een van de meest succesvolle skiërs aller tijden: hij maakte zijn geboortedorp Flachau wereldwijd beroemd. De "Hermann Maier World Cup run" is naar hem vernoemd en is open voor skiërs en snowboarders. Het is dé tip van Hermann Maier. "Eerst is het wat steiler, dan wat vlakker, maar het is een heerlijke piste om gas te geven en mooie bochten te maken. Ski je 'm in één keer naar beneden dan zul je ongetwijfeld je benen voelen, net als de echte topsporters!"

5) Genoeg te doen naast de piste
Wanneer je even wat anders wilt doen dan skiën of snowboarden dan biedt Flachau heel veel mogelijkheden. Stap bijvoorbeeld op de Segway of een fatbike en maak een mooie tocht door het winterwonderland. Gaat dit te langzaam dan kun je je uitleven op een van de vier verlichte rodelbanen of op de 'Lucky Flitzer', een zogenaamde alpine coaster. Wil je juist wat romantisch, dan is het altijd een goed idee om een mooie wandeling te maken en daarna bij te komen in een van de elf zwembaden van de Therme Amadé. 

6) Heerlijk eten en veel gezelligheid
Flachau staat bekend om zijn legendarische après-ski. Live-muziek en dj's zorgen voor een geweldige sfeer en feesten tot diep in de nacht. Maar Flachau staat ook bekend om zijn culinaire hoogstandjes: Lokale lekkernijen worden geserveerd in de skihutten, variërend van Pongauer wildgerechten tot heerlijke taartjes. Jonge chef-koks, die ervaring hebben opgedaan in het buitenland, begrijpen hoe ze de traditionele Pongau-recepten een moderne twist kunnen geven. Je moet het gewoon proberen!

 7) Vele evenementen
Ook deze winter zijn er weer veel evenementen in Flachau. Van 6 t/m 9 december 2018 wordt het seizoen gestart met de 'Start Up' en op 2 en 3 december 2018 wordt het tv-programma "Een magische Kerst in het land van stille nacht' in Flachau opgenomen. De Audi FIS Ski World Cup Ladies Night Slalom vindt plaats op 8 januari 2019 en van 16 tot 22 maart 2019 vind de Spring Battle plaats, met DJ's en live bands in de après-ski.