Anton.

November 2018

Jouw Audi volledig winterproof

Geen automerk met zoveel wintersport affiniteit als Audi. Niet alleen heeft Audi Nederland al jarenlang samenwerkingen met de Nederlandse Ski Vereniging en SnowWorld, ook is Audi traditiegetrouw hoofdsponsor van de FIS Ski World Cup. En wist u dat skiërs van over de gehele wereld gebruik maken van de windtunnel van Audi bij de fabriek in Ingolstadt? In het geavanceerde testcentrum zijn alle faciliteiten aanwezig om met name afdalers een zo gunstig mogelijke houding aan te leren. Met zoveel fascinatie voor wintersport is het dus niet verwonderlijk dat Audi er ook in ons eigen land graag voor zorgt dat Audi rijders optimaal voorbereid de winter ingaan.

Vakkundige Audi Wintercheck op 39 punten
Met de vele mooie, maar ook vaak uitdagende kanten van de winter in het vooruitzicht, is dit hét moment om u ervan te verzekeren dat uw Audi nog steeds in topconditie verkeert. Met de Audi Wintercheck weet u zeker dat zelfs de strengste winterse omstandigheden geen invloed hebben op de performance van uw Audi. De specialisten van Audi Service controleren uw auto op maar liefst 39 vitale onderdelen zoals banden, ruitenwissers, remmen, verlichting en accu. Na deze Audi Wintercheck is uw Audi volledig winterproof. En bent u van plan om straks op wintersport te gaan? Ook dan is de check een ideale voorbereiding. U voorkomt zo verrassingen en kunt dan alles uit uw vakantie halen.

De juiste winterband voor uw Audi
Audi maakt graag de weg vrij om u ongehinderd te laten genieten van de winter of wintersport. Daarbij zijn winterbanden essentieel. Niet alleen bieden ze al beneden 7 ̊C meer grip dan een zomerband, hun kwaliteit tonen ze des te meer bij sneeuw, hagel en gladheid. Door de vele lamellen en insnijdingen in de profielblokken kan ijs en sneeuw namelijk uit het profiel geperst worden en zetten de banden zich vast op de gladde ondergrond. Naast direct voordeel bij remmen en accelereren, heeft u zo bij winterse omstandigheden meer controle in bochten en bij uitwijken. Wilt u weten welk merk en type winterband het beste onder uw Audi past óf heeft u vragen over wintervelgen, wielenwissel, sneeuwkettingen of opslag in het bandenhotel? De wielenexperts van uw Audi dealer staan klaar om u van dienst te zijn!

Ultieme winterse grip met quattro
Sinds Audi begin jaren tachtig de vierwielaandrijving omarmde, staat ‘quattro’ voor veiligheid, dynamiek én grip onder de meest extreme omstandigheden. Daarom is een Audi voorzien van quattro de ideale keuze om veilig op wintersport te gaan. De vierwielaandrijving zorgt voor een gelijkmatige verdeling van de grip over de vier wielen waardoor de auto niet scheeftrekt op gladde ondergronden. Daarnaast voorkomt quattro het ‘uitbreken’ in bochten, rijdt u comfortabeler omdat de auto niet voortgetrokken of voortgeduwd wordt door respectievelijk voorwiel- of achterwielaandrijving én spinnen de wielen niet bij teveel gas geven. Omdat quattro populair is onder velerlei soorten berijders, zijn vrijwel alle modellen van Audi verkrijgbaar met dit unieke systeem.

De nieuwe Audi e-tron: ook snowproof
100% elektrisch. Ruime actieradius. Zero emission. De eerste full electric Audi is binnenkort geen toekomstmuziek meer, maar werkelijkheid. En de buitengewoon fraai vormgegeven en sportieve Audi e-tron excelleert ook nog eens in de sneeuw. Zoals u kunt verwachten van Audi is de nieuwe Audi e-tron van voor tot achter voorzien van alle techniek van morgen. Twee elektromotoren, één bij de voorwielen en één bij de achteras, zorgen voor ruim voldoende power en vlotte prestaties die sterk doen denken aan die van een sportauto. De elektrische vierwielaandrijving, de nieuwste generatie van quattro, zorgt daarbij voor een optimale tractie en rijdynamiek. Omdat de Audi e-tron efficiency hoog in het vaandel heeft staan, rijdt de e-SUV in de meeste gevallen alleen met
de achterste elektromotor. Als de rijsituatie daarom vraagt, wordt ook de vooras ingeschakeld. Dat gebeurt zo snel dat op gladde wegen de auto niet slipt of in snel genomen bochten over- of onderstuurt. Is er van nature weinig grip, zoals in geval van sneeuw, dan zorgen deze technologische innovaties dat de dynamische talenten van de Audi e-tron volledig tot hun recht komen. De Audi e-tron is verkrijgbaar vanaf € 84.100*.

Electric has gone Audi.
*De vermelde consumentenadviesprijs is incl. btw, rijklaarmaakkosten, recyclingbijdrage en leges. Zie voor verkoopinformatie audi.nl.