Anton.

September 2017

Top 5 kindvriendelijke skigebieden

Je bent als Alpenskigebied natuurlijk gek als je niet inspringt op de behoeftes van families met kinderen. Toch is het ene gebied meer geschikt voor kinderen dan het andere. Op basis van een aantal criteria hebben we per Alpenland het meest kindvriendelijke gebied voor je geselecteerd. Sneeuwzekerheid speelde hierbij een cruciale rol want leg je kroost maar eens uit dat hun skivakantie niet doorgaat vanwege sneeuwgebrek. De onderstaande gebieden zijn daarnaast allemaal eenvoudig te bereiken, bieden veel voorzieningen voor kinderen en hebben accommodaties dicht bij de pistes, voldoende makkelijke afdalingen, een overzichtelijk skigebied en een gunstig prijsniveau. 

1. Gargellen (Oostenrijk)
Vanaf Utrecht: 869 km | hoogte: 1.423 - 2.300 m
Gargellen is het meest sneeuwzekere resort in de Oostenrijkse Montafon-vallei. Het sfeervolle dorpje ligt dan ook op 1.423 meter. De top reikt tot een indrukwekkende 2.300 meter en van de 45 kilometer piste die het gebied telt is 62 procent blauw. Hier vind je geen massatoerisme en kun je skiën tot aan de deur.
Tip voor kids: leer meer over liften en pistenbully’s tijdens een rondleiding bij de liftmaatschappij. Of meet je tijd op de slalomafdaling in de Race Area; de verliezer moet ’s avonds afwassen. 

Meet je tijd op de slalomafdaling in de race area; de verliezer moet ’s avonds afwassen. 

2. Grächen (Zwitserland)
Vanaf Utrecht: 918 km | hoogte: 1.620 – 2.868 m
Het typisch Zwitserse dorpje Grächen, met uitzicht op de beroemde Matterhorn, biedt uitstekende voorzieningen voor kinderen waaronder het SiSu familiepark. Het dorp is voor de helft autovrij zodat de kinderen lekker buiten kunnen spelen. Het compacte skigebied bestaat uit 42 kilometer piste, waarvan de meerderheid ook toegankelijk is voor beginnende wintersporters.
Tip voor kids: neem plaats in een van de tien versierde Grimm-sprookjesgondels waar je gedurende het ritje een sprookje kunt horen. Of film gratis je afdaling op de Swisscom Skimovie-piste. 

3. Valfréjus (Frankrijk)
Vanaf Utrecht: 1.094 km | Hoogte: 1.550 – 2.737m
Klein en o zo fijn; Valfréjus is een knus dorpje met een gunstig prijsniveau. Het skigebied telt 70 kilometer piste waarvan ongeveer de helft blauw is. De eenvoudige pistes, het overzichtelijke gebied en het compacte dorp maken dit een topper voor gezinnen met kinderen. Zo’n 80 sneeuwkanonnen bevoorraden de pistes bij eventueel sneeuwgebrek, alhoewel dat op deze hoogte eigenlijk nauwelijks een rol speelt.
Tip voor kids: bind je schaatsen onder op de plaatselijke ijsbaan of bezoek Bob’s Park, een piste met diverse slee-parcoursen. 

4. Seiseralm (Italië)
Vanaf Utrecht: 1.050 KM | Hoogte: 1.800 – 2.200m
Het skigebied Seiseralm/Alpe di Siusi ligt in het Italiaanse Zuid-Tirol en maakt deel uit van het grote skigebied van Val Gardena/Gröden (Dolomiti Superski). Het eigen skigebied, dat op een groot lichtglooiend bergweideplateau ligt, telt 60 kilometer piste waarvan de meerderheid blauw en (licht)rood is. Ideaal dus voor gezinnen en beginnende skiërs. Er zijn meer dan voldoende voorzieningen voor kinderen.
Tip voor kids: geniet van spectaculaire uitzichten met de avontuurlijke heksenskitocht. Het skigebied kent maar liefst zeven rodelbanen, dus voor iedere durfal wat wils. 

5. Fellhorn-Kanzelwand (Duitsland)
Vanaf Utrecht: 804 km | Hoogte: 920 – 1.967m
Het skiterrein van Fellhorn-Kanzelwand grenst precies aan het Oostenrijkse skigebied Kleinwalsertal. Hierdoor kun je in een dag twee landen bezoeken, iets waar je kinderen later stoer over kunnen vertellen op school. Van de 36 kilometer piste is zo’n 36 procent blauw en je vindt er overwegend 6-persoonsstoeltjesliften, dus geen gezeur met moeilijke sleepliften. Het nabijgelegen kleinere familieskigebied Söllereck is eveneens zeer kindvriendelijk en toegankelijk met dezelfde liftpas.
Tip voor kids: bezoek het iglodorp bovenop de Nebelhorn of de 2,5 kilometer lange rodelbaan.