Anton.

Oktober 2016

Vijf redenen om in een chalet te verblijven

Tijdens de wintersport verblijven veel Nederlandse wintersporters in een appartement, maar verblijven in een chalet blijft voor veel wintersporters toch het meest ultieme wintersportgevoel. Het comfort dat je krijgt met meerdere slaapkamers en badkamers, de vaak goede locatie in het skigebied en simpelweg meer kwaliteit dan het gemiddelde appartement is voor veel wintersporters de belangrijkste motivatie om in een chalet te verblijven. Maar er is meer. Wij hebben vijf redenen op een rijtje gezet waarom verblijven in een chalet bij ChaletsPlus nou zo verschrikkelijk fijn is. 

1) Je eigen chalet
Misschien wel de belangrijkste reden om in een chalet te verblijven is dat je een week lang in een chalet verblijft. Je eigen chalet. Nou ja, voor even dan. Maar voor die ene week is het jouw luxe onderkomen, in de bergen nabij de piste, zonder buren die je in een appartementencomplex of hotel wel hebt. Tel daar dat dikke pak sneeuw op je dak bij op en je komt tot de conclusie dat je nooit meer naar huis wilt.

2) Je eigen sauna
Veel chalets hebben een eigen sauna. De chalets van ChaletsPlus in ieder geval wel. Hoeveel beter gaat het worden dat je na een dag op de berg en wellicht wat drankjes in de après-ski nog even kunt ontspannen in je privé sauna? 

Gezellig rond de open haard

3) Verhalen bij het haardvuur
Het ultieme wintersport chalet is natuurlijk niet compleet zonder het hebben van een mooie open haard. Dat is echt een pre ten opzichte van verblijven in een appartement of hotel. Niets lekkerder dan nadat je uit die eigen sauna komt om nog even voor een knisperend haardvuur te ontspannen met een wijntje. Last Christmas van Wham! is nog nooit zo dichtbij geweest. 

4) Skiberging en skischoendrogers
Dit klinkt misschien niet zo heel bijzonder, maar dit is zó comfortabel. Je hoeft niet meer een heel hotel door om bij de gemeenschappelijke skischoen-droog-ruimte te komen. En iedereen die weleens in een te klein appartement geslapen heeft weet na een nacht dat het balkon niet de meest ideale plaats is om skischoenen neer te zetten. Maar hoe voorkom je dan dat de stinkende binnenschoenen van je vrienden de heerlijke Oostenrijke geur te niet doen? Simpel, boek een chalet met eigen skibergen en skischoendrogers bij ChaletsPlus.

5) Smaakvolle inrichting
Meestal doe je tijdens je verblijf in een hotel of appartement weinig inspiratie op voor thuis. Dat is in een chalet wel anders, omdat veel chalets eigendom zijn van particuliere eigenaren hebben die met veel liefde de inrichting verzorgd. En is de kans dus een stuk kleiner dat er van die dertien in een dozijn schilderijen aan de muur hangen. Je gehuurde chalet voelt dan ook al snel aan als een 'tweede thuis'.

Wie wil er niet zo wakker worden?