Anton.

Februari 2015

Geheimtip der geheimtips: Crevoux

Tussen La Fôret Blanche en Les Orres ligt een gebiedje waar velen van jullie nog  nooit van gehoord hebben. Ik durf zelfs te beweren, niemand van jullie heeft hier nog van gehoord. Dit gebiedje heeft 5 sleepliftjes. Maar eigenlijk maar drie echt interessante liften. Een handvol pistes en her en der een verdwaald sneeuwkanon. Kortom niet het gebied om 1200 kilometer voor in de auto te stappen? Of wel? Dit gebied heeft een enorme schare aan trouwe fans.

Goedkoop
Natuurlijk speelt de prijs van het gebied een grote rol bij al deze fans.Voor nog geen twee tientjes sta je hier een dag op de pistes. En op wat voor een pistes. Speelse en zeer goed geprepareerde pistes liggen voor je klaar. Maar dat is opzich natuurlijk niet zo uitzonderlijk. Als je voor de pistes naar Crevoux gaat ben je snel uitgekeken. Wel is zo’n klein gebiedje natuurlijk ideaal met de familie. Kinderen kunnen rustig leren skiën (en veilig) want hier heb je geen wildebrassen die de pistes zonder controle afknallen. Ook kun je hier natuurlijk heerlijk eten en drinken voor weinig. een klein restaurantje op de berg en eentje in het dorp. Voor drie keer weinig eet je hier heerlijke lokale spijzen. En, trouwens, ben je fan van Franse kaas? dan zit je hier ook goed in het dorpje kun je bij de boer vers gemaakte geiten- en koeienkazen vinden. 

Off-piste
Maar het geheim van dit gebied is het off-piste: Een enorm breed bos waar je heerlijk off-piste kunt cruisen. Het gebied is niet al te steil, de bomen staan ver uit elkaar en daarmee is Crevoux een makkelijk off-piste gebied, eenvoudiger dan veel andere gebieden. Ook, dankzij de minder steile hellingen kun je hier relatief veilig off-piste skiën. Maar natuurlijk wel altijd met pieps, schep en sonde, dat spreekt voor zich. Een week na de laatste sneeuwval vind je nog verse sporen die getrokken kunnen worden. 

Wil je meer
De locals in Crevoux die skiën allemaal op ski’s die ook een toerskistand hebben. Want nadat de bossen vol zijn gezet met sporen, kun je met weinig moeite net iets buiten het gebied traversen om nog meer bossen en nog meelopen hellingen te vinden. Allemaal vol met poeder die goed beschermd tegen de wind en weersinvloeden zeer lang ook echt poeder blijft. Een maand geen verse sneeuw? Nog steeds vind je maagdelijke lijnen.

Goedkope helikopter
Het skiën rondom Crevoux is misschien een beetje als een helikopter trip. Eenvoudig omhoog en heerlijke poeder naar beneden. Alleen hier kost het per run, als je en beetje doorskiet nog geen 2 euro, dat is wat anders dan 370 euro per helikopterdrop. Dus als je een keertje in Vars, Risoul, Serre Chevalier, Puy Saint Vincent of zelfs La Grave zit en je wilt een dagje ongespoorde poeder, je weet waar je heen moet.