Anton.

Februari 2015

Top 10 Kids

Als de kids het naar hun zin hebben, dan… Juist. Het is een veelgehoord cliché, maar het is oh zo waar. Als je met kinderen op wintersport gaat dan ga je op andere zaken letten. Is het niet te ver rijden? Kunnen we ook met slecht weer goed uit de voeten? Hoeveel kilometer piste een skigebied heeft is dan ineens minder belangrijk, maar een goede skischool en kindvriendelijke hotels komen veel hoger op de lijst te staan. Dit vinden jullie de beste skigebieden om met de kids naartoe te gaan.

1) Zugspitz Arena
De skigebieden rondom de Zugspitze hebben de zaken goed voor elkaar. Hotels die helemaal op families gericht zijn en sneeuwzekere en gezellige gebieden waar je zowel uitdagende pistes vindt als die heerlijke lome kinderweides. Klap op de vuurpijl is de kortste gondel van Oostenrijk op de beginnerspistes in de Grubigstein bij Lermoos. Top voor beginnende skiërs en kleine kinderen!

2) SkiWelt Wilder-Kaiser-Brixental
Dit gebied is heel populair bij Nederlandse wintersporters en dat is niet zonder reden. Het is gemakkelijk aan te rijden en doordat het niet al te hoog ligt ski je veel tussen de bomen. Bij slecht zicht is dat heel lekker. Plaatsen als Ellmau, Scheffau, Söll, Brixen en Westendorf hebben stuk voor stuk prima skischolen met Nederlandse leraren. Hier hebben al veel Nederlandse kids leren skiën.

3) Lofer
Het kleine skigebiedje van Lofer is perfect voor families met kinderen. Op de hoogalm vind je hele lome pistes en een geweldig kinderland. Veel kilometers piste heeft het niet, maar daardoor zie je je eigen kroost ook nog eens skiën vanuit de lift en betaal je minder voor je liftpas dan in grotere skigebieden. Eén van de skischolen in het gebied (Skischule Sturm) is zelfs uitgeroepen tot skischool van het seizoen 12/13!

4) Serfaus/Fiss/Ladis
De klassieker voor kinderen is zonder twijfel het gebied Serfaus, Fiss en Ladis. Op de Komperdell ligt een van de grootste kinderlanden van de Alpen. De kids eten ’s middags in het eigen kinderrestaurant en worden naar boven gebracht met hun eigen gondel. De skischool heeft vele Nederlandse leraren en het autovrije Serfaus kent veel kinderhotels. Toppertje!

5) Wildschönau
Het Wildschönau is zo’n vriendelijk gebiedje dat nooit heel erg in de belangstelling stond. Tot vorig seizoen de verbinding met het al even rustige Alpbach geopend werd. Gelukkig is het nog altijd zeer gemoedelijk in het Wildschönau. Een aantal skischolen en een kinderland zonder drukke pistes er omheen. Het Wildschönau is gelukkig nog steeds een bestemming waar je een echte familievakantie kunt beleven.

6) Arosa
Het Zwitserse Arosa zou je misschien niet zo snel in deze lijst verwachten, maar het dorp in Graubünden is vorig jaar een offensief gestart om meer families naar het gebied te trekken. De actie dat alle kinderen tot en met 17 jaar gratis skiles krijgen is niet onopgemerkt voorbij gegaan. Dit geldt al wanneer je langer dan twee nachten in het dorp verblijft. Komend seizoen wordt Arosa ook nog eens verbonden met Lenzerheide, zodat je dan mooie tochten met de kids kan maken!

7) Winterberg
Waarom helemaal naar de Alpen rijden als er op minder dan twee uur van de Nederlandse grens een skigebied ligt waar kinderen het geweldig naar hun zin hebben? Juist, we hebben het over Winterberg in het Sauerland. Meer dan genoeg Nederlandse leraren, een sneeuwgarantie en moderne liften maken dit gebied wel heel interessant om de kids op les te sturen. En het is nog een stuk goedkoper dan de Alpen ook!

8) Les Portes du Soleil
Het skigebied van Les Portes du Soleil heeft alles wat je als familie zoekt. Sneeuwzeker, maar niet al te hoog, zodat je bij slecht weer tussen de bomen kan skiën. In dorpen als het Zwitserse Morgins ligt er een hele mooie piste in het dorp en helemaal aan de andere kant van Les Portes du Soleil lijkt het Franse Les Gets gemaakt voor families!

9) Brandnertal
Het Brandnertal is niet al te groot, maar zeer populair bij families. De skiklasjes zijn klein en er is veel aandacht voor de kids. Doordat Brand en Bürserberg tegenwoordig met elkaar zijn verbonden is er een leuk skigebied ontstaan dat gelukkig niet aan charme heeft ingeboet. Om het geheel af te maken heeft Landal er een mooi vakantiepark gebouwd, wat de populariteit van deze regio bij families alleen maar onderstreept.

10) Geilo
De nummer tien van deze lijst wordt ingevuld door een gebied uit het hoge noorden. Geilo ligt in Noorwegen en is een heerlijke bestemming voor families. De bergen in Geilo zijn eerder heuvels te noemen en worden nooit moeilijk. Goede skilessen en voldoende dingen om te doen naast het skiën maken dit een prima bestemming voor ouders met kinderen.