Anton.

December 2014

Perfect voor families

Alpe di Siusi (Seiser Alm)

In het hart van Zuid-Tirol, in het indrukwekkende landschap van de Dolomieten, ligt Alpe di Siusi (Seiser Alm). Het is een ideaal skigebied voor families en wintersporters die graag ook nog andere activiteiten naast het skiën of snowboarden doen. Hiervoor is deze hoogalm de perfecte bestemming!

Schitterende uitzichten

Geweldige uitzichten
Op Alpe di Siusi gaat het niet alleen maar om het skiën en snowboarden. Het skigebied telt zestig kilometer aan pistes die ontsloten worden door 22 skiliften. Het is een ideaal skigebied voor skiërs en snowboarders die gewoon willen genieten van hun vakantie. Hier ga je namelijk niet heen om kilometers te vreten. Wel om te genieten van het heerlijke uitzicht en de makkelijke blauwe en rode afdalingen. Het skigebied gaat tot 2518 meter hoogte en je kunt verblijven in de dorpen Castelrotto (Kastelruth), Siusi (Seis) en Fié (Völs). Ook op de 'de alm' zelf vind je voldoende mogelijkheden om te overnachten.  

Perfecte langlaufloipes

Meer activiteiten
Maar in Alpe di Siusi kun je meer dan skiën en snowboarden alleen. Er liggen geweldige wandelpaden die zo uitnodigend zijn dat zelfs de meest verstokte skiër of snowboarder een dag de ski's in het hotel laat om met de familie een wandeling te maken. De uitzichten op de Dolomieten zijn schitterend. En als dat wandelen toch net even een stap te ver is dan ligt er ook een uitgebreid netwerk aan langlaufloipes klaar. Wil je per se veel skiën dan kan je genieten op zestig kilometer piste in Alpe di Siusi.

Op de slee in de Alpe di Siusi

Op de slee!
Een activiteit die iedereen die Alpe di Siusi bezoekt aan zal spreken is het sleeën. Dit is gewoon leuk om te doen. Hoe oud je ook bent. Je kunt op Alpe di Siusi kiezen uit maar liefst zeven rodelbanen, zoals één op de Panorama piste en op de Bullaccia. Het maakt Alpe di Siusi tot de ultieme familiebestemming. 

Gezelligheid op de Alpe di Siusi

Populariteit
Alpe di Siusi is vooral populair bij gezinnen. Het lieflijke landschap, de gezellige restaurants en de prachtige uitzichten zorgen ervoor dat dit een bijzonder geliefde bestemming is bij wintersporters. Net zoals in de rest van Zuid-Tirol is men in Alpe di Siusi tweetalig. Zo spreekt men hier net gemakkelijk Duits als Italiaans. Wel zo handig voor ons Nederlandse wintersporters, aangezien wij over het algemeen het Duits net even wat minder slecht onder de knie hebben dan het Italiaans. 

Win een skivakantie naar Zuid-Tirol
Wil jij kans maken op een skivakantie van zeven nachten voor twee personen in een speciaal geselecteerd hotel, inclusief twee Superskipassen voor de Dolomieten? Doe dan mee met de wedstrijd op de website van Zuid-Tirol. Vul je gegevens in en je ontvangt tevens het volgende gratis magazine Beleef Zuid-Tirol.