Anton.

Januari 2014

De beste slee-pistes in het Berner Oberland

Waarover praten veel wintersporters het langste na? Vaak zijn dat fantastische rodelafdalingen. Lekker sleeën is leuk, heel erg leuk. Er is geen wintersporter die sleeën niet leuk vindt, van de stoere bebaarde freerider tot jonge kinderen: iedereen vind sleeën fantastisch, toch? Als je van sleeën houdt, dan zit je in het Berner Oberland goed. Drie gebieden waar het echt fantastisch sleeën is.

Heerlijk sleeën bij Grindelwald

Grindelwald (60km)
In de Jungfrauregio vind je maar liefst zo’n 100 kilometer aan slee pistes. Inderdaad je leest het goed 100 kilometer. Daarvan liggen er zo’n 60 kilometer bij het beroemde dorpje Grindelwald. Afdalingen voor overdag en ’s avonds. En wat is mooier dan met een groep vrienden lekker te sleeën en daarna een heerlijke kaasfondue te eten?

Mooi tochten met sledes boven Gstaad

Gstaad – Lenk (22.5km)
Boven het luxe skioord van Gstaad kun je heerlijk sleeën. Met 22 kilometer aan skipistes zijn er genoeg mogelijkheden, overdag en ’s avonds. Vooral de volle maan afdalingen zijn echte aanraders. Lekker eten om daarna op door de maan verlichte afdalinge  naar beneden te knallen. Een ervaring die je niet snel zult vergeten.

Adelboden (16km)
Boven Adelboden zijn verschillende rodelbanen. Vooral de ’s nachts verlichte Tschentenalp-Möser is een aanrader. Heb je het liever nog spannender dan is de Hohliebe ‘s avonds een must. Onverlicht knal je naar beneden. Heerlijk spelen in de sneeuw onder de sterren en de maan. Deze mogelijkheden zijn natuurlijk fantastisch als actieve après-ski! Want overdag is het goed skiën in het uitgebreide skigebied van Adelboden.