Anton.

September 2013

Tien pluspunten van de Ski-Thalys

Er zijn veel redenen te bedenken om de auto thuis voor de deur te laten staan en Ski-Thalys te pakken om naar de sneeuw te gaan. Want met de trein reizen heeft een heleboel voordelen, zeker in de winter! Hier een top 10 van argumenten om deze trein te pakken.

1 Relaxt
Je gaat in een aangename stoel zitten. Het landschap flitst aan je voorbij, de Bergen worden steeds hoger, het landschap witter en voor je het weet sta je complete uitgerust in de poedersneeuw. Reizen met Ski-Thalys is relaxt. Je hoeft je nergens zorgen over te maken. Tussen de 7 en de 9 uur sta je diep in de Franse Alpen.

2 Veilig
Treinreizen is veilig zeker in de winter. Zeker als je na een drukke werkweek vermoeid richting de vakantie vertrekt is het reizen met de trein veiliger dan 10 uur doorknallen op de snelweg. Winterse omstandigheden maken de autorit er ook niet veel veiliger op. In de trein weet je zeker dat je veilig op de plaats van bestemming aankomt.

3 Snel
De trein is snel! Heel snel. In nog geen negen uur sta je vanuit Amsterdam in Bourg Saint Maurice diep in de Franse Alpen. Met de auto is dat niet te halen. Daar duurt deze reis bijna 11 uur, en dan moet je geen oponthoud hebben. En als je veel sneller wilt rijden dan heb je grote kans op flinke boetes, want de Franse Gendarmes controleren graag op drukke vakantiedagen. Allemaal kopzorgen die je in Ski-Thalys niet hebt, je staat gewoon snel, ‘s middags al, in de Alpen. Meer tijd om te skiën of te boarden dus!

4 Zeker
Thalys rijdt dat is zeker! Je aankomsttijd daar ben je ook zeker van. Net als je vertrektijd een week later. Met de auto kom je vaak voor onverwachte  situaties te staan. Slecht weer, glad, ijzel, files. Je weet nooit precies hoe laat je aankomt. Met de Thalys ben je zeker van je aankomst en vertrektijd. Wel zo lekker, toch?

5 Gezellig
Treinreizen is gezellig. Je kunt zonder problemen lekker met elkaar praten. Tegenover elkaar zitten, zelfs samen een spelletje doen of een film kijken op je computer of tablet. Als je in de trein stapt ben je meteen op vakantie, geen verplichtingen en geen concentratie nodig om veilig te rijden. Nee, meteen genieten van de rust. Kortom met Thalys vervroeg je je vakantie zomaar 10 uur! 

6 Simpel
Je stapt in Nederland op het station in, je wordt met je baggage geholpen door de Skihosts, en in Frankrijk stap je uit, ook hier helpen de SKihosts je om je materiaal bij de Skibuzz te krijgen. Kortom, je hoeft je nergens zorgen over te maken, en je hoeft alleen maar lekker te zitten. Simpeler kan niet toch?

7 Geen files
In de vakantieperiodes ben je niet de enige die op wintersport gaat. Buiten de vakantie periodes ook niet trouwens. Bij de peage-poortjes en in de steeds smaller wordende dalen, na Albertville, is het langzaam of in ieder geval niet al te snel reizen. Ski-Thalys knalt ‘s ochtends vroeg al langs de drukke ring van Antwerpen en Brussel, hoeft voor geen enkele péage te stoppen en als de auto’s flink op de rem moeten nabij Albertville rijdt Ski-Thalys gewoon lekker door. Geen onnodig oponthoud dus!

8 Geen gladde bergwegen
Sneeuw en ijs dat hoort er in de winter bij. Net als dat lastige bergwegen ook bij wintersport horen. Je moet wel over die kronkelende wegen omhoog om bij de skigebieden te komen. Als je met Ski-Thalys rijdt dan hoef je je daar ook geen zorgen over te maken. Je komt snel en safe op de stations in de bergen. Daarna brengt een bus je zonder problemen over die bochtige bergwegen. 

9 Geen geklooi met sneeuwkettingen
Wegslippende autobanden, verkleumde vingers, sneeuwkettingen die niet lijken te passen. Gevaarlijke situaties terwijl je de sneeuwkettingen om probeert te leggen. Allemaal problemen die je met Thalys niet hebt. De trein brengt je, weer of geen weer, naar de stations in de Alpen, en vanuit daar brengen ervaren buschauffeurs je zonder blikken of blozen naar de hoger gelegen skigebieden. Je hoeft jezelf dus geen enkel moment zorgen te maken dat je sneeuwkettingen om moet leggen of vast komt te zitten op zo’n ijzige bergweg. Wel zo lekker als begin van je wintersportvakantie!

10 Internet en verse koffie
Je hebt trek in een kopje koffie? Een lekker broodje? Daarvoor hoef je in de trein geen 10 kilometer te wachten voor je de snelweg af kan. Je loopt naar de restauratie wagen toe en daar worden lekkere broodjes klaar gemaakt en goede koffie gezet. Heb je zin om lekker te surfen op het internet, wintersporters.nl te checken. Of gewoon lekker een filmpje te kijken op je computer telefoon of tablet? Dat is ook geen enkel probleem. Ski Thalys heeft Wi-Fi door de hele trein, gratis in comfort 1 (eerste klas) en met prepaid kaarten in comfort 2 (tweede klas).

Overige informatie Ski-Thalys
De ticketprijzen zijn vanaf € 69 in Comfort 2, dit is de tweede klasse, en vanaf​ € 99 in Comfort 1, de eerste klasse, voor een enkele reis op basis van beschikbaarheid. De verkoop van Ski-Thalys gaat elk jaar als een trein. Wees er dus snel bij​. Hoe eerder de reservering, hoe groter de kans op aantrekkelijke ticketprijzen. Ga voor je reservering naar de website van NS Hispeed